El Cantaor Arcángel pronunciará la Conferencia Institucional del Día de Andalucía

El cantaor de flamenc Francisco José Arcángel Ramos, conegut artísticament com Arcángel, pronunciarà demà dijous, 28 de febrer, la conferència institucional amb què la Federación de Entidades Culturales Andaluzas de Cataluña (FECAC) celebra el Dia d’Andalusia. L’acte tindrà lloc a les set de la tarda al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

Presidirà l’acte la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, a qui acompanyarà el president de la FECAC, Daniel Salinero. També hi assistiran regidors de diversos grups del consistori barceloní i Elena Tobar, primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Huelva, entre altres autoritats.

La FECAC dedica a la província de Huelva las 35 Jornades Commemoratives del Dia d’Andalusia que tenen lloc amb diverses activitats des del passat 9 de febrer fins al 23 de març a Barcelona, Cerdanyola del Vallès i Terrassa.

Francisco José Arcángel, nascut a Huelva l’any 1977, va començar a destacar ja de petit, quan amb 10 anys va guanyar el concurs infantil de fandango, triomf que repetiria dos anys més, però el veritable llançament a la popularitat el va assolir als 21 anys quan va enregistrar les seves primeres cançons en un disc col·lectiu. L’any 2001 va editar el seu primer disc propi. Ha obtingut diversos premis com el Nacional de Flamenco Activo d’Übeda, el Giraldillo al millor intèrpret i el Andalucía Joven. L’any 2017 va ser distingit amb la Medalla d’Andalusia.

La Federación de Entidades Culturales Andaluzas en Catalunya (FECAC) va ser fundada l’any 1982 i acull més de 115 entitats, bàsicament Cases d’Andalusia, centres i associacions culturals, germandats del Rocío, germandats penitents i penyes flamenques. Organitza anualment la Fira d’Abril de Catalunya, la Romeria del Rocío, la Setmana Cultural al febrer i el concurs nacional bianual de cante Yunque Flamenco.

27/02/19

FECAC